“Единственият спомен на Флора Банкс” от Емили Бар.

Издателство: Кръгозор

Цена: 14,00 лв.

  • Анотация:

Една-единствена целувка – това е всичко, което помня.
Един-единствен спомен – това е всичко, което имам.
И едно черно камъче в ръката ми…

Флора Банкс е на 17 и не помни нищо, защото има частична амнезия. 
Тя не помни на колко години e, какво е правила преди няколко часа, къде е ходила и какво трябва да върши. Затова ръцете й са изписани с указания, с думи за напомняне и странната фраза – Флора, бъди смела! Живее със спомените си на 10-годишна и познава само родителите си и най-добрата си приятелка от детството Пейдж. 

Но една целувка променя всичко! 
Дрейк – гаджето на Пейдж, в нощта преди да замине за Норвегия, целува Флора. Това е единственият спомен, който остава трайно в съзнанието й. Тя е убедена, че само момчето може да й помогне и да я върне към нормалния живот. Затова тръгва за далечния Свалбард, за да намери Дрейк и истината за себе си. Но намира много повече.

Дали това, което ще открие, няма да промени отношението й към най-близките? И как да разбере на кого да вярва, когато не може да се довери дори на себе си?

Едновременно трогателна, позитивна и романтична история, 
но не такава, каквато очаквате!

  • Ревю:

Тази книга беше просто уникална.Едновременно успя да ме изненада и обърка по онзи начин, по който малко книги успяват.Главната героиня е един изключителен персонаж,който ме изуми със своята непоколебимост и борбеност,въпреки тежкото  заболяване,което буквално е съсипало целия  й живот.Когато си купих книгата си помислих,че може би това е поредната блуткава любовна история,но историята на Флора Банкс се оказа нещо много повече от това.

Резултат с изображение за the last memory of flora banks

  1. Флора Банкс и пътуването и до Свалбард.

Можете ли да си представите да забравяте всичко,което ви се случва?Всеки един момент,разговор и човек,който се оказва част от вашия живот.Дори собственото ви семейство.Това е ежедневие за Флора.Една целувка от момче,което дори не познава истински.Един разговор,който просто кара нещо да прещракне в объркания й мозък и да я накара да поеме на едно пътуване до мразовития Свалбард в търсене на това “специално момче”,което я е накарало да запомни.

Флора е необикновена.Историята  й също.Начинът по който тя се справя с трудностите пред които амнезията я поставя.Поучава ни,че никога не трябва да се предаваме независимо колко трудни са обстоятелствата.Да бъдем смели както пише на собствената й ръка.

Резултат с изображение за the one memory of flora banks

Резултат с изображение за the one memory of flora banks

2.  Вълнуващата развръзка. 

В момента в който Флора пое към Норвегия,книгата стана толкова интересна,че  буквално не можех да я оставя.Когато я оставях не спирах да мисля и да се притеснявам за съдбата на главната героиня.Изпитах огромен страх за Флора и всичко непредсказуемо,което може да се случи на едно момиче,което забравя дори собственото си име.Толкова далеч от дома,на едно мразовито и мистериозно място, в което Слънцето не залязва в продължение на много дни.Книгата се превърна в една красива,но малко объркваща за мен приказка.

Краят беше неочакван,а самата книга премина през много емоционални етапи,които читателят съпреживява заедно с младото момиче.Истината е болезнена,но толкова разтърсваща,че остава с вас за дълго време.Тази книга ме накара да мисля.Да мисля за онова,за което всеки един човек трябва да помисли.

 

 

 

Резултат с изображение за the one memory of flora banksСвързано изображение

 

 

 

 

 

 

 

 

Единственият спомен на Флора Банкс” е една красива и различна история на която си струва да обърнете специално внимание.Внимание на всеки един детайл,който прави книгата толкова необикновена.Това е една история за любовта към спонтанните приключения и смелостта да живеем за момента.Да се наслаждаваме на всяка една секунда.Да сме благодарни за това,което имаме и да се стремим да посветим живота си на всички онези хора,които обичаме. 🙂

Моят Instagram профил може да намерите тук.

Моята Facebook страница може да намерите тук.

  • Споделям с вас трейлъра за книгата,който е направен изключително сполучливо. Надявам се ревюто да ви е харесало! ❤

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s