“Повелител на сенките” от Касандра Клеър.

Издателство: ИБИС

Цена: 19.90 лв.                                                            

Анотация

Животът на ловците на сенки е воден от дълга. Ограничаван от честта. Думата на ловците на сенки е ненарушимо обещание и няма по-свят обет от онзи, който свързва парабатаите – воини партньори, заклели се да се бият един до друг, да умрат един до друг, но не и да се влюбят един в друг.

Ема Карстерс научава, че любовта, която споделя с Джулиън Блекторн, е не просто забранена – тя може да унищожи и двама им. Знае, че трябва да стои далече от него. Но как да го направи, когато врагове заплашват семейство Блекторн от всички страни?
Единствената им надежда е Черната книга, която съдържа ужасяващо могъщи магии. Всички я искат, но единствено семейство Блекторн могат да я намерят. Подтиквани от тъмна сделка с кралицата на феите, Ема, нейната най-добра приятелка Кристина, както и Марк и Джулиън Блекторн отиват в Дворовете на феите, където искрящи веселия крият кървава опасност.

Междувременно, нарастващото напрежение между ловци на сенки и долноземци е довело до появата на Кохортата – група нефилими екстремисти, борещи се за регистрирането на долноземците и „неподходящите“ нефилими. И са готови да сторят всичко по силите си, за да извадят тайните на Джулиън наяве и да сложат ръка на Института в Лос Анджелис.

Когато долноземците се обръщат срещу Клейва, се надига нова заплаха в лицето на Повелителя на сенките – краля на тъмните феи, който изпраща най-страховитите си воини, за да избият онези, в чиито вени тече кръвта на семейство Блекторн, и да се доберат до Черната книга. Докато опасността става все по-голяма, Джулиън измисля рискован план, който разчита на помощта на непредсказуем враг. Ала успехът може би идва с цена, която той и Ема не могат да си представят. Цена, носеща кървава разплата, която ще засегне всички и всичко, което обичат.

“Повелител на Сенките” е дори още по-хубава от ”Лейди Полунощ”.Приключенията на Ема и семейство Блекторн продължават с пълна сила напред!Връзките се задълбочат още повече,а забавни моменти не липсват.Толкова много емоции в една книга!Краят ще ви разтърси до мозъка на костите ви и ще запази магията на книгата близо до сърцето ви за доста дълго време!

Резултат с изображение за lord of shadows

 

Взаимотношенията между Ема и Джулиън остават все толкова объркани.Ема отчаяно се опитва да накара Джулиън да я намрази,но любовта им е прекалено силна, за да бъде пренебрегната.Страхът от смъртоносното  проклятието на парабаите се усилва,а  двамата млади нямат никаква представа как да предпазят семейството си от неговата жестока сила. Но дали наистина няма начин парабайската им връзка да бъде прекъсната?

Положителната страна на това да бъдат застрашени от проклятието е огромната мощ,която получават докато се сражават в екип.Магията на руните им се усилва,а това ги прави почти непобедими.Ставаме свидетели на няколко битки,които все още ме държат под напрежение.

Мечът на Ема (“Кортана”)има изключително важна роля във втората книга.Той е могъщ и непредсказуем и дори малко се страхувам на какво още може да бъде способен.

 

Любимат ми част от книгата е тази,в която Ема,Джулиън,Кристина и Марк поемат на едно пътуване към Двора на Феите с цел да спасят Кийрън,който бива осъден на смърт от собствения си баща. Кралят на Тъмните Феи е достатъчно жесток,за да убие сина си и това и още няколко истини,които биват разкрити по нататък в книгата, ми навяват мисълта,че владетелят и в бъдеще ще успява да постави пред опасности нашите главни герои.

Кийрън успешно израства като персонаж и показва своите позитивни качества,след злото което причинява на семейство Блекторн в първата книга.Той е сред моите любимци заради огромната му воля да се бори за любовта независимо какви са последствията.

Ах,този Марк!Той продължава да бъде все така чаровен и забавен.След години прекарани надалеч от семейството му той най-накрая получава възможност да се изяви като един смел и любящ брат.

Кристина също ми стана още по-симпатична,ако това изобщо е възможно.Това се случи благодарение на огромната и доброта,която тя  дарява на всички около себе си.Тя и Марк са поставени пред огромно предизвикателство,което успява да ги сближи още повече.Създалия се любовен триъгълник между Марк,Кийрън и Кристина е една от темите на,които с нетърпение очаквам да бъде обърнато внимание в  следващата книга.

Резултат с изображение за mark kieran cristina

 

Семейство Блекторн и тяхните приятели са изправени пред две огромни заплахи.В моменти като тези всеки се нуждае от малко помощ.А този верен помощник,за който вече сигурно се досещате е именно невероятния Магнус Бейн!

Освен от могъщият магьосник, семейство Блекторн получават подкрепа и от тяхната необикновена учителка Даяна.Нейното минало успя да ме изненада. Смятам,че чрез нейната личност Касандра Клеър отново умело показва своят професионализъм,като защитник на човешките различия и права.

Резултат с изображение за magnus bane lord of shadowsСвързано изображение

 

 

 

 

 

 

 

 

Във вторага книга успяваме да разберем малко повече и за съдбата на близнаците Ливия и Тибериус Блекторн и техния новодошъл приятел Кит Херондейл.В “Повелителя на сенките”,проследяваме развитието на тяхното ново приятелство и индивидулно научаваме повече за всеки един от тях.И тримата са толкова различни по характер,но това не им попречва да създадат един силен и неразделен екип,който работи безпогрешно.Техните приключения са едни от любимите ми части!

Кит като типичния “Херондейл” е изключително забавен,а негово пътешествие в опознаването на Нефилимите тепърва започва да става интересно. Тай е също толкова забележителен герой.Изключително досетлив и макар различен от всички останали,той успя да ме накара да го обикна.Близначката му Ливи също като него е готова на всичко за да помогне на семейството и приятелите си.

 

 

“Повелител на сенките” е едно достойно продължение на поредицата!Втората книга ме впечатли с многото неочаквани обрати и емоционални моменти.Светът на Ловците на Сенки отново успя да ме въвлече в своите мистерии и незабравими приключения .В ”Тъмни Съзаклятия” Касандра Клеър ни обвърза със съдбите на всеки един от героите повече от всякога.До такава степен,че единственото за което можете да мислите e дали някой ден Семейство Блекторн ще получат своя толкова желан щастлив край. 🙂

Здравейте Ловци на Сенки!А вие какво очаквате от последната книга на ”Тъмни Съзаклятия”?Чувствайте се свободни да споделите всички ваши теории долу в коментарите! ❤

Моят Instagram профил може да намерите тук.

Моята Facebook страница може да намерите тук.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s