5 причини защо Домът на Слидерин заслужава повече подкрепа.

Здравейте фенове на Хари Потър!От известно време се мотивирах да напиша подобен на този пост,защото както може би  сте забелязали голяма част от хората мразят Слидерин.Омразата със сигурност се дължи на факта,че известният злодей Волдемор,Драко Малфой и повечето черни магьосници са именно представители на Слидерин.Това създава митът,че всички Слидеринци са егоисти,страхливци,убийци…Но дали наистина е така?

Сега ще ви представя 5 причини,които доказват,че ако тестът на Pottermore ви е разпределил в Слидерин,то това не означава,че вие сте бъдещи хладнокръвни убийци.Е… поне повечето от вас. 😀

Вие сте смели,амбициозни,целеустремени,умни,изкусни,самоуверени,чаровни и находчиви.Вие сте изненадващо много повече от това за коeто ви считат. 

Резултат с изображение за SLYTHERIN GIF

1.Един от най-великите магьосници е бил от Слидерин.

Това е самият Мерлин.Мерлин,който е известен освен като най-могъщият магьосник живял някога,също и като защитник и спасител на хората.Качества,които със сигурност показват разликите между него и “Онзи,който не бива да се назовава.”.Счита се,че той е получил много от своите знания от самия създател на Хогуъртс и Домът Слидерин-Салазар Слидерин.Мерлин има дори своя собствена  картичка от “Шоколадовите Жаби”. 🙂

Резултат с изображение за slytherin tumblrСвързано изображение

Резултат с изображение за merlin chocolate frog card

2.Общата стая на Слидерин.

Общата стая на Слидерин се намира дълбоко в подземията на Хогуъртс,под Черното езеро.Декорът включва красива камина и лампи със зеленикава светлина,което според мен звучи като доста уютно място за почивка и четене. Прозорците гледат право към водните дълбини,което позволява  на учениците ежедневно да наблюдават и изучават морските създания на мистериозното “Черно Езеро”.(Дори може би и истински русалки!) Не звучи ли…доста готино? 🙂

Свързано изображение

3.Те също могат да бъдат смели.

Най-добрият пример,който може да бъде даден е разбира се Сивиръс Снейп.Години наред той тайно защитава Хари,подтикван от любовта му към починалата Лили Потър.Макар привидно да е част от смъртожадните,той остава верен на доброто до самия край. Той е от онези герои,които остават дълбок отпечатък в читателите.Герои,които никога няма да забравим. Снейп е един изключително сложен герой,който със сигурност е мой любимец.

“След всичкото това време?”
“Винаги,”каза Снейп.”

Друг пример за Слидеринска смелост може да бъде и Регулус Блек (брътът на Сириус Блек).Той обръща гръб на Лорд Волдемор и дори участва в  унищожаването на един от хоркруксите.Професор Слъгхорн показва,че също е на страната на добрите, помагайки на Хари и участвайки в “Битката при Хогуъртс”.

Резултат с изображение за professor slughorn gif

4. Слидерин учи учениците,че хората могат  да бъдат сложни за разгадаване.

Всеки от нас прави грешки.Грешки,които ни поучават винаги да търсим по-добрия изход. Слидеринците понякога могат да бъдат злобни и болезнено честни,но това не ги прави зли.

Пример за това е Драко Малфой.На пръв поглед той е несъобразителен и груб,но в “Хари Потър и Нечистокръвният Принц” виждаме една друга негова страна.Осъзнаваме,че той е просто едно младо и несигурно в себе си момче,което бива емоционално разбито от Волдемор.Момче,което иска да направи своя баща горд.Драко е поредният труден за разгадаване персонаж,който притежава и добри и лоши страни на своя характер.Точно както всички нас.

Резултат с изображение за draco malfoy gif

Draco Malfoy attempts to attack Dumbledore under Lord Voldemort's instruction.

5. Елементите на Следерин.

 • Цветове.

Изумруденото Зелено символизира природата,баланса,мира и надеждата.

Сребърното символизира перфекционизма,отговорността и търпението.

 • Стихия/Елемент.

Водата е елементът на емоциите и подсъзнанието,интуицията и мистериите на  собствената ни душа .

 • Животно.

Змията е най-мъдрата от всички създания.

Тук ще вмъкна и един цитат от Разпределителната Шапка,който е един от любимите ми в цялата поредица.

“Или може би в Слидерин,
Ще откриете своите истински приятели,
тези хитри хора използват всякакви средства,
за да постигнат своите цели.”

sirenibe: “Hogwarts Aesthetics; Slytherin ”

 

Благодаря ви,че останахте с мен до края на тази публикация! Като горд представител на Слидерин реших да  се опитам да ви представя позитивните страни на Дома.Надявам се феновете на Хари Потър да са останали доволни,а хейтърите на Слидерин да са променили своето мнение!Ще се радвам ако споделите вашите впечатления .Също така ако харесвате този тип публикации с удоволствие бих направила и за останалите Домове на Хогуъртс. ❤ Не забравяйте да оставите коментар за причината,която ви е харесала най-много.

 

Моят Instagram профил може да намерите тук.

Моята Facebook страница може да намерите тук.

 

Advertisements

2 thoughts on “5 причини защо Домът на Слидерин заслужава повече подкрепа.

 1. ОБОЖАВАМ ТОЗИ ПОСТ <33333333
  Любимият ми дом винаги е бил Слидерин и дори в момента с гордост си казвам, че това е моя дом. Според мен една от причините повечето хора да не харесват, и дори да мразят, Слидерин е, че не всички четат. Повечето гледат филмите, където нещата са малко изкривени, но ако се зачетеш дълбоко в книгите, ще разбереш, че си има и своите положителни страни, а героите имат причини да бъдат такива. Всички знаем историята на Снейп, за любовта му към Лили (която е доста по-подробна и красива в книгите) и от къде всъщност произлиза омразата му към Джеймс. И си има право човека, според мен. При Драко са в голяма част виновни родителите. А при Волди… е, във филма той е главния злодей, но в книгите се разкрива голяма част от миналото му, което е ужасно и честно казано и аз бих постъпила като него. И въпреки че всички харесват Дъмбълдор и смъртта му бе адски тъжна, ако погледнем по-отблизо миналото и характера му, ще видим че веселия старец, макар и велик магьосник, не е чак толкова добър човек, което доказва, че не всички в Грифиндор са толкова добри, смели и т.н., както ги изкарват.
  Опа, малко се поотнесох, съжалявам, но Хари Потър е тема върху която мога да говоря доста и обичам да говоря (когато има с кой). Та, така де, давай СЛИДЕРИН! 🙂

  Liked by 1 person

  1. Хаха, Хари Потър е една от любимите ми теми за дискусия! 🙂 Особено става ли въпрос за защита на любимите ми герои.Книгите са съсредоточават много повече върху сложността на личностите на Драко и на Снейп!Честно като се замисля Слидеринци винаге са били героите,за които съм искала да разбера повече.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s