“Стъкленият трон” от Сара Дж. Маас

Издателство: Егмонт България

Цена: 14,90 лв.

В тъмните мръсни солни мини на Ендовиер едно 18-годишно момиче излежава доживотна присъда. Тя е обучен асасин, всъщност най-добрият на света, но допусна една съвсем малка грешка. Остави се да я хванат.

Младият капитан Уестфол й предлага сделка, която не може да откаже: свободата й срещу една огромна жертва. Селена трябва да представлява принца в предстоящия турнир – опасно състезание между най-умелите крадци и асасини на света. Жива или мъртва, Селена ще бъде свободна. Победителка или победена, тя е на път да разкрие истинската си съдба. А междувременно има опасност сърцето й на убиец да бъде разтопено.

Повечето от вас може би са чули нещичко за невероятния талант на тази млада и симпатична писателка.Някои дори я наричат “Новата Касандра Клеър”.Това сравнение определено успя да ме заинтригува и с нетърпение се потопих в тази  вълнуваща история за смелостта и изключителния характер на 18-годишната убийца Селена Сардотиен.

Резултат с изображение за throne of glass

 

Селена със сигурност се превърна в моята нова любима женска героиня.Тя притежава всички качества,които са способни да оборят твърдението,че мъжете са по-силни и по-достойни от нежния пол.Едва на 17 години, младият асасин е  отпратен в солните мини на Ендовиер,където ежедневно понася ужасни наказания заради своите убийства.Селена е жестока и непоколебима.Тя е най-добрата сред най-добрите наемни убийци.Благодарение на нереалистично голямата си воля Сардотиен успява да преживее цяла година в тъмния и жесток затвор,докато един ден тя получава предложение от самия принц на Адарлан да участва в състезание за новия шампион на краля,което може да се окаже единствената надежда за нейната свобода.

 Селена приема да бъде представител на принца в трудния турнир,в който тя се оказва единствения състезател от женски пол,сред останалите хладнокръвни асасини,крадци,войници и всякакви други мошенници .Тя приема тайна самоличност заради своето прочуто име.Животът й в двореца и най-различните изпитания, през които трябва да премине са изключително увлекателни за читателя.Младото момиче попада в един интересен любовен триъгълник и узнава някои  магически тайни,които успяват освен да я объркат,но и  да и помогнат да остане жива.

Още много мога да пиша за Селена,но разбира се няма как да не пропусна да ви спомена и за нейното уникално чувство за хумор.Освен добра в битките и убийствата,тя е изключително интелигентна,страстен любител на четенето и талантлива пианистка.

 

 

 

 

 

 

 

Каол Уестфол е капитан на стражата,съветник и охрана на Селена.Най-добър приятел на принца, младият капитан е смел,сериозен и уравновесен и трудно разкрива чувствата си.Това не пречи за комуникативната Селена да го накара да разкрие малко повече от себе си.Те дори успяват да се сприятелят,а след като Каол опознава Сардотиан той разбира,че зад маската на хладнокръвен убиец пред него стои едно добро и чувствително момиче.

Каол е един интересен персонаж, за който нямам търпение да разбера повече в следващите книги.Любопитна съм,дали приятелските му отношения със Селена са способни да се превърнат в нещо повече след като симпатиите им един към друг постепенно нарастват до края на книгата …

Резултат с изображение за chaol and celaena

 

 

 

 

 

 

       

 

Дориан Хавилиард е красив и умен принц,бъдещ крал на Адарлан.Той не е напълно съгласен с жестоките методи на баща си за завладяване на новите земи.Кралят завзема чрез убийства,заплахи и всяване на страх.Той е забранил използването на магията,която е неизменна част от съществуването на държавата и нейните жители.Въпреки неодобрението и желанието да промени начина на управление,Дориан силно се страхува от жестокия крал.

Дориан определено успя да ме впечатли и стана един от любимите ми герои в книгата.В началото той се държи студено и предпазливо към Селена,но с времето остава очарован от изключителната й личност.Сцените и разговорите на Селена и принца са със сигурност едни от най-забавните части.Кой да повярва,че един принц е способен да се влюби в най-жестокия убиец някога живял в цял Адарлан?

 

 

         

 

 

 

 

 

 

Нехемия Итгер е принцеса на Ейлве,която идва на посещение в двореца,за да научи общия език и да обогати своите знания за културата и начина на живот в Адарлан.Тя бързо се сприятелява със Селена,която е една от малкото в новия и дом,които знаят ейлвийски.Асасинът става неин учител и верен приятел в негостоприемния дворец,чийто крал заговорничи срещу държавата на младата принцеса.

Нехемия е другата силна женска героиня.Тя се оказва истински войн, готов на всичко да предпази честта на страната си.Принцесата притежава борбен характер,който ме очарова.Нейната личност е изпълнена с неподозиращи тайни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Много се вълнувам да прочета останалите книги от поредицата!Стъкленият Трон беше една  завладяваща книга,чийто герои обикнах силно.Такъв тип истории са едни от най-любимите ми.Магия,спиращи дъха битки,тайни,елфи,принцове и принцеси и нека не забравяме най-важното-силна и уникална главна женска героиня.Това е формулата за голям успех сред любителите на young-adult литературата! ❤

Съвсем скоро очаквайте няколко много интересни публикации от A World Full of  Books! 🙂 До нови срещи!

Моят Instagram профил може да намерите тук.

Моята Facebook страница може да намерите тук.

                

 

Advertisements

2 thoughts on ““Стъкленият трон” от Сара Дж. Маас

  1. Харесва ми ревюто! Може някои ден да я подхвана, но толкова често я виждам тази поредица, че просто не ми остана желание да я чета…

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s