“Лейди Полунощ” от Касандра Клеър.

Издателство: ИБИС

Цена: 18.90 лв.

  В един таен свят, където воини, в чиито вени тече ангелска кръв, са се заклели да пазят света от демони, „парабатай“ е свещена дума. Парабатаят е твой партньор в битка. Парабатаят е най-добрият ти приятел. Парабатаите са всичко един за друг… но никога, абсолютно никога не бива да се влюбват един в друг.

          Изминали са пет години от събитията в „Град на небесен огън“, довели ловците на сенки до ръба на унищожението. Ема Карстерс вече не е малко дете, а млада жена, твърдо решена да открие убиеца на родителите си и да отмъсти за смъртта им. Ема е ловец на сенки, една от поколенията нефилими, чийто дълг е да бранят света от демони. Заедно със своя парабатай Джулиън Блекторн тя патрулира из улиците на един таен Лос Анджелис.
       Когато започват да се появяват трупове на хора и долноземци, убити по същия начин, по който преди години загиват и нейните родители, вниманието на Ема е привлечено – това е нейният шанс да се впусне в разследване. Докато разкрива истината за настоящето, тя започва да научава и тайни от миналото: какво е крил Джулиън от нея през всички тези години, защо законът на ловците на сенки не разрешава на парабатаите да се влюбват един в друг… В същото време Ема е на път да се влюби в единствения човек на света, в когото е категорично забранено.

 

Ема Карстерс и Джулиън Блекторн.Парабатаи.Ема,която години наред е изтерзавана от мисълта,че убиецът на родителите й е на свобода и разбитото й семейство трябва да бъде отмъстено. Джулиън, чийто родители също са мъртви, а по-големите му брат и сестра са му отнети може би завинаги. Джулиън и Ема, които са готови на всичко да опазят своето малко,но задружно семейство близо до себе си и напълно защитено.

Касандра Клеър винаги успява да ме изненада!Въвеждайки ни в историята на семейство Блекторн и тяхната вярна приятелка Ема,авторката достига до нови,спиращи дъха хоризонти в света на Ловците на Сенки.Related image

След Тъмната Война Джулиън Блекторн е загубил почти всичко.Родителите му са мъртви,а неговите полу-брат и сестра (Хелън и Марк) са много надалеч, за да бъдат способни да му помогнат.Поради тези необратими обстоятелства,още едва 12 годишен Джулс се превръща в родител на своите по-малки братя и сестри-любознателните близнаци Тай и Ливи, любителката на хорър- филмите Друзила и малкия невинен Октавиан.

След като са изминали пет години откакто Джулиън се е превърнал в заместител на бащата в семейството се случва нещо неочаквано. Неговият брат Марк Блекторн се завръща в  Института на Лос Анджелис, след като е бил отвлечен от Дивия Лов.За да остане при Джулиън и Ема елфите предлагат поставят условие.

Джулиън се превърна в един от любимите ми герои,благодарение на негова огромна любов и отдаденост на семейството.Готовността му да стори всичко в името на щастието на неговите братя и сестри не спираше да ме изненадва през цялата книга.Страстта му към рисуването и безграничните му смелост и сила са малка част от невероятните му качества. Взаимоотношенията му с Ема и тяхната “забранена” любов са нещо, което определено ще заинтригува и разчувства всички ви.

 

 

 

 

 

 

 

Ема Карстерс е поредната невероятна главна женска героиня, с която Касандра Клеър решава да ни запознае.Родителите й са мистериозно убити по един жесток и тайнствен начин,а нейната цел в живота става желанието й истинския им убиец да бъде заловен. В името на тази цел Ема е способна на повече отколкото някога си e представяла, с помощта на своя парабатай Джулиън и неговото семейство.

Ема е персонаж,който със сигурност ще обикнете.Тя е изключително борбена и целеустремена. Впечатляващо е  и чувството й за хумор.Интригуваща е и любовта между нея и Джулиън, защото е изпълнена с премеждия и силни чувства.

 

 

Идва времето да ви разкажа  и за една нова героиня.Кристина Розалез пристига в Института на Лос Авджелис чак от Мексико,опитвайки се да избяга от едно непростимо предателство, което напълно е променило бъдещите й планове.

Колкото повече опознаваме Кристина,толкова по-любима ни става тя.Младата мексиканка и Ема бързо стават много добри приятелки,което успява да им помогне в едни от най-тежките моменти.Благодарение на доброто си сърце Кристина се превръща в силна опора и за още някого…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Няма как да завърша това ревю без да спомена и Марк Блекторн. След цели пет години Марк неочаквано се появява на прага на Института.Той се завръща у дома коренно променен. Марк напълно е изоставил своята същност на Ловец на Сенки,а братята и сестрите му са се превърнали просто в непознати.

Жестокостите на Дивия Лов са успели да прекършат младия Блекторн. Марк е полу-ловец на сенки и  става постоянна мишена за останалите елфи,които ежедневно подлагат Марк на непоносими и незаслужени наказания.Сред цялата  тази болка той успява да намери надежда,упора и истинско приятелство единствено у Кийрън,който е елфически принц,принуден да се присъедини към Лова от своят властен баща.

Марк е героят, в който се влюбих.Герой  с невероятна външност, притежаващ силна воля и попадащ в забавни ситуации,които правят книгата още по-увлекателна.

 

 

 

 

 

 

 

 Творчеството на Касандра Клеър  не може да  разочарова читателя, а напротив- тя винаги впечатлява с изключителните истории на своите герои,  успява да ни пренесе в едно друго, по-магично и по-красиво място.Със всяка следваща книга и  всеки друг нов необикновен герой тя  печели нови фенове на качествената литература.

Надявам се,че съм успяла да ви развълнувам поне малко, както за Лейди Полунощ,така и за предстоящата втора книга от поредицата,която ще бъде издадена в България през Август.Благодарение, разбира се ,на издателство ИБИС! 🙂 

 

Хей!Ловци на сенки!Не забравяйте да ме последвате в социалните мрежи! 😉

Моят Instagram профил може да намерите тук.

Моята Facebook страница може да намерите тук.

Харесайте и официалната българска страница за Лейди Полунощ и Тъмни Съзаклятия ето тук. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s