5 причини,защо трябва да четем повече.

      В днешно време всички сме прекалено заети, за да седнем и да се насладим на магията на книгите.Или поне така всички казват.Оправдание винаги се намира.Например: “Имам много домашно и трябва да уча.” или “Прекалено съм уморена,цял ден гледах брат си.”За да бъдем честни всеки един от нас може да отдели поне половин час от толкова ползотворното си ежедневие(тоест цял ден лежене в леглото,ядене на  чипс и гледане на  телевизия).Ти!Да, точно ти!Ти,който чете тази публикация!Стига си се правил на “зает” и се впусни в невероятното приключение,което могат да бъдат книгите.

Ето и 5 причини,които със сигурност ще ви предоставят нужната мотивация!

Резултат с изображение за books gif

1.Въображение

Четенето развива нашето въображение.Въображението е изключително важно за всички нас,защото ни прави различни един от друг.Всеки е уникален сам по себе си.Какъв би бил светът без въображение?Скучен.Всички щяхме да мислим по един и същ начин и сигурно до сега човечеството отдавна щеше да е загинало.

Резултат с изображение за harley quinn reading gif

2.Да открием и създадем себе си

     Читателят е на път да открие и създаде себе се.Това е едно дълго и трудно пътуване и четенето е нещо,което винаги ми е помагало.Благодарение на книгите се научих да преживявам емоциите по един дълбок и силен начин.Страх,любов,щастие,разочарование,отчаяние…Всяка една от тези емоции ни помага да осъзнаем и да открием значението на моментите,които не предоставя животът.

Резултат с изображение за books gif

3.Бягство

       Хората,които четат живеят в много светове.Понякога чета,защото просто искам да избягам от своята скучна ежедневна рутина.Книгите ни отвеждат в други вселени и времена и ни помагат да не мислим за проблемите и трудностите си.Книгите са бягство и облекчение от реалността.

Свързано изображение

4.Нови знания

Четенето подобрява нашия речник и ни прави интелигентни и широко скроени.Благодарение на книгите винаги сме способни да открием нови знания и да научим повече за историята на Света.Четенето винаги има на какво да ни научи.То ни поучава,че трябва да живеем пълноценно и никога да не се страхуваме защото всичко е възможно.Четейки ние  получаваме възможността да изучаваме други култури и техния начин на живот и мислене.

Резултат с изображение за reading gif

5.Развлечение

Книгите са едно различно развлечение.В днешно време хората предпочитат да прекарват времето си в Интернет,който успешно ни облъчва .Някога замисляли ли сте се в какво сме се превърнали всички ние?Прекарваме по-голямата част от времето си втренчени в компютърния или телевизионния екран,вместо да разговаряме един с друг.Струва ли си?

                Винаги се старайте да намирате мотивация да четете.Хората,които четат са малко по-креативни и артистични от останалите.Те имат различна гледна точка и винаги успяват да намерят най-доброто решение.Като читател съм се преборила с много битки редом с едни от най-смелите книжни герои.Четенето ни прави герои.Всяка история има своето начало и край.Четенето е способно да определи края на нашите собствени истории.

Благодаря ви,че отделихте време да прочетете тази малко по-различна публикация. Надявам се да ви е харесала ❤ Не забравяйте да ме последвате в социалните мрежи! 🙂

Моят Instagram профил може да намерите тук.

Моята Facebook страница може да намерите тук.


2 thoughts on “5 причини,защо трябва да четем повече.

  1. Малко ще е, ако кажа че постът е чудесен. Съгласна съм изцяло с всичко, което си написала. Може би е само при мен, но когато дълго време не чета книга имам някакво странно усещане за празнота. Сякаш на мозъка ми му трябва нещо различно от заобикалящия го свят. Както си споделила, наистина има винаги какво да се научи от книгите, дори когато изобщо не ти е харесала дадената книга. Всеки трябва да познае това изкуство поне малко. 🙂

    Liked by 1 person

    1. Хей!Радвам се,че си харесала поста. 🙂 Напълно споделям мнението ти за празнотата… Но именно затова са книгите- да ни изпълват с хубави мисли и чувства! ❤

      Like

Leave a comment