„Истории от Академията за ловци на сенки“ от Касандра Клеър.

Издателство: ИБИС

Цена: 16,90 лв.

Саймън Люис никога не си е представял, че ще стане ловец на сенки… Ала ето че сега има тази възможност. Днес той започва обучението си в Академията за ловци на сенки.
Присъединете се към Саймън и научете повече за славната история на Академията с помощта на Джейс Херондейл, Теса Грей и Магнус Бейн. В течение на неговото обучение, в книгата се появяват и други герои от „Реликвите на смъртните”, „Адски устройства” и „Тъмни съзаклятия”, както и от предстоящата поредица „Последни часове”.

Саймън Люис…Ловец на Сенки?Всичко е възможно  в света на Касандра Клеър!

10 прекрасни разказа,които отговарят на всички въпроси оставени след “Град на Небесен Огън”.Среща с любимите ни герои, а може би и с някои нови.Разбулени тайни от миналото,и неочаквани обрати в настоящето.И всичко това пред очите на обърканият Саймън,който напълно е забравил своето героично минало.Единствената му алтернатива да преоткрие себе си и да върне всички спомени обратно е да посещава Академията за Ловци на Сенки.Но дали Саймън е достоен да носи ангелската кръв в своите вени?
Related image

1.Добре Дошли в Академията за Ловци на Сенки

Никой не може да избяга от своето минало.Дори ако спомените ти бъдат заличени от могъщ демон.Саймън събира своя багаж и решава да стане част от “Академията за Ловци на Сенки”,подтикнат от желанието си отново да си спомни за своите най-близки приятели,които той чувства като непознати.Академията определено не е в състоянието,което е била в миналото и физическото обучение е истинско предизвикателство.Въпреки това Саймън не губи своята мотивация.Запознаваме се с някои от учители му (част от тях е и познатата ни магьосница Катарина Лос),съученици и новия му готин съквартирант Джордж Лъвлейс.

2. “Изгубеният Херондейл”

В “Изгубеният Херондейл”,на Саймън бива разказана една необикновена история свързана със семейство Херондейл.Семейство Херондейл и тяхните не свършващи тайни.Тази случка му е представена от две гледни точки.Гледната точка на Катарина Лос остава много въпроси както и у Саймън, така и у читателя.

3. “Демонът от Уайтчапъл” 

Теса Грей пристига като гост лектор в Академията.Нейното появяване предизвиква различни емоции.Историята,която тя разказва ни връща много години назад в едно “кърваво” време.Време изпълнено с много смърт и тъга.Теса обаче намира упора в двамата най-важни хора в живота и.Джем и Уил винаги успяват да донесат светлина дори и  в най-мрачните дни.

Image result for the infernal devices

4. “Нищо освен сенки” 

Това със сигурност е моят фаворит сред десетте истории.Отново се връщаме в миналото. Запознаваме се със синът на Теса и Уил.Джеймс Херондейл е затворено момче,което обича книгите също както своите родители.Той попада в Академията сред двама от своите братовчеди,но  приспособяването му се оказва трудна задача.Матю Феърчайлд(син на Шарлот и Хенри) се оказва поредната пречка пред Джеймс.Младият Херондейл преминава през дълъг и интересен път докато открие своето място в Академията,а дори може би и своя парабатаи.

5. “Злото, което обичаме”

В петата история,се запознаваме по-отблизо с миналото на Кръга на Валънтайн.Действието са развива през очите на Робърт Лайтуд(бащата на Алек и Изабел),който също бива поканен за лектор в Академията.По време на този вълнуващ разказ мнението ми за Робърт мина през всевъзможни обрати. Разбираме още много за чувствата и характира му  и се запознаваме с неговия парабатаи-Майкъл Уейланд.Техните взаимотношение със сигурност ще ви заитригуват.

Тук както и в следващите  части  ставаме свидетели на трудната връзка между Изабел и Саймън,който за жалост все още не помни своята красива приятелка.Очакват ви много забавни и сладки моменти.Почитателите на Сизи ще останат доволни. ❤

 Image result for simon and isabelle fan art

 

 

 

 

 

6. “На рицари, царе душите”

Хелън Блекторн и нейното голямо,но разбито семейство са основната тема в “На рицари,царе душите”.Хелън е принудена да представи пред учениците от Академията  срамния факт,че тя и един от братята и (Марк) са полу-елфи,полу-ловци на сенки.След Студеният мир,елфите са мразени от ловците на сенки,което превръща посещението на Хелън в Академията в не особено приятно преживяване.Шестата история много ми хареса и определено ме мотивира да прочета “Лейди Полунощ”.

7. “Горчив език”

В седмата история се запознаваме с Марк Блекторн,който е бил принуден да напусне своето семейство и да стане част от Дивия Лов.Саймън неволно бива пленен от елфите и Марк се оказва неговата единствена надежда.Те водят разговор,в който разбираме че младият Блекторн все още помни своето семейство и тайно копнее да се завърне у дома.Тук разбира се изявява и прекрасната Изабел,която се притичва на помощ на Саймън.

8. “Огнено изпитание”

В тази осма история ставаме свидетели на едно истинска парабатайска церемония между Ема Карстерс и Джулиан Блекторн.Освен важното събитие за младите ловци на сенки,Клеъри и Саймън са поставени пред трудно и вълнуващо изпитание,което променя бъдещите им планове.

9. “За безкрайна нощ”

Какво предполагате ще се случи ако в ръцете на Магнус и Алек бъде поставена съдбата на едно малко, синьо, магьосническо бебе?Пълна бъркотия!”За безкрайна нощ” е една история изпълнена с много смях,любов и приключения,която задължително ще обикнете!

Image result for max lightwood baneImage result for max lightwood bane

10. “На два пъти слизаха ангели”

Последната история успя да ме разчувства точно по онзи начин по който всички книги на Касандра Клеър успяват.Саймън Люис е на прага да стане ловец на сенки и да върне всичките си спомени от едно толкова изстрадало минало.Това е един изключително емоционален момент,който ще достигне до сърцата на всички ви.

       Благодарна съм,че имах възможността да проследя приключенията на Саймън и да изпитам онова удоволствие от срещата с моите най-любими герои. „Истории от Академията за ловци на сенки“  е една книга,която заслужава да бъде купена и прочетена от всички фенове на невероятния свят на Касандра Клеър.Свят,който ме накара да заобичам четенето и винаги да вярвам,че всичко е възможно.

.

Моят Instagram профил може да намерите тук.

Моята Facebook страница може да намерите тук.

 

Advertisements

4 thoughts on “„Истории от Академията за ловци на сенки“ от Касандра Клеър.

 1. Страхотно ревю на една удивителна книга и поредица като цяло! Аз все още съм в процес на четене на творчеството на К.К., но с нетърпение очаквам да дойде моментът, в който ще посегна и към тази книга 🙂

  Liked by 1 person

 2. Като един наистина огромен фен на целия свят на ловците на сенки, мога да кажа, че съм впечатлена от ревюто! Отдавна се каня да си взема и тази книга (както с нетърпение очаквам “Lord of Shadows”), но нямам никакво време. Иначе съм много радостна да видя, че има хора, които се разчувстват по същия начин от творбите на Касандра Клеър, както и аз. Очаквам да видя ревюто ти за Lord of Shadows някой ден! 🙂

  Liked by 1 person

  1. Lord of Shadows излиза през Август,което означава,че може да очакваш ревю съвсем скоро! 🙂 Радвам се,че феновете на Каси в България стават все повече и повече ❤

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s