The SKAM Book TAG

Здравейте!

Изчезнах за доста дълго време,за което искрено съжалявам 😦

Завръщам се с един страхотен таг посветен на един от любимите ми сериали-Skam,който нашумя в последно време.Тук ще изброя своите 5 любими героя и ще се опитам да намеря техните Book Близнаци.За да бъда честна,обожавам всеки един от тях и ми беше много трудно.Благодаря на Руми,която обича да ме предизвиква да правя интересни неща 😀 Препоръчвам  Skam на всички ,които си търсят нещо свежо и забавно. 🙂

1.Isak Valtersen- любимият ти герой, който преминава през огромно личностно израстване.

Като негов Book Близнак посочвам невероятния Алек Лайтууд от Реликвите на Смъртните.Според мен имат много общо,защото преминават през подобна ситуация.И двамата търсят пътя към себе си и се опитват да се преборят със страха от това да бъдат отхвърлени. Исак и Алек имат проблеми в семейството,което също може да бъде посочено като прилика. Нека не игнорираме и факта,че и двамата са супер чаровни! 😉

Image result for isak gif

2.Even Bech Næsheim – любимият ти герой с ментално заболяване

Тук се сещам за перфектния избор.Тео от “Всички наши места”.Освен биполярното разстройтво,те си приличат и по характер.Те са малко странни,но умни и забавни и определено са цветни личности.Тук не мога да се сдържа и да не спомена,че актьора,който играе Евън страшно много ми прилича на Austin Butler.Вие какво мислите?

Image result for skam even gif

3.William Magnusson – любимият ти badass герой със златно сърце

Ах,Уилям…Сещам се за толкова много герои,които приличат на него малко или много.Първият,който ми идва на ум трябва да бъде Тобаяс Итън от Дивергенти.На пръв поглед и двамата изглеждат като дръпнати,надменни и може би малко самовлюбени.В крайна сметка се оказват изключително добри и обичливи.Момчетата Херондейл също имат много подобни характери(Джейс и Уилям Херондейл).

Image result for william skam gif

4.Noora Amalie Sætre-твоята любима феминистка.

Ноора е един прекрасен герой,който умее да вдъхновява и впечатлява.За моя радост,има безкрайно много силни женски героини.Ще посоча тази ,която е оставила най-дълбок отпечатък в мен.Това е Катнис Евърдийн от Игрите на Глада.Силни,честни и винаги готови да се борят в името на доброто те са досущ една като друга.

5. Vilde Lien Hellerud-твоята любима героиня,която засяга темата за личното самочувствие.

Вилде е обазът,който ни представя повечето момичета в днешно време.Тя се опитва да постигне идеала за популярната и харесвана тийнейджърка.Вилде е красива и умна,но е заслепена от желанието на бъде “перфектна”.Подобна героиня е и Елинор от “Елинор и Парк”.Общата черта между тях е ,че не оценяват своята външност и са загубили своето самочувствие.Историите на момичета като тях винаги успяват да ни научат на нещичко.Успяват да ни научат да обичаме себе си.

Well …Благодаря на всички,които отделиха време да прочетат новия ми таг ! Надявам се да са ви харесали отговорите ми. 🙂 Дано не се  сърдите ако съм объркала произношението на някои от имената… 😀 Alt er love ❤

Моят Instagram профил може да намерите тук.

Моята Facebook страница може да намерите тук.

Advertisements

2 thoughts on “The SKAM Book TAG

  1. Прекрасен book tag 🙂 За първи път чувам за сериала, но след тази публикация несъмнено ще му дам шанс ! Изключително права си за израстването на Алек и за проблемите, с които се сблъсква Елинор.. Това определено са герои, от които всички ние трябва да почерпим опит !

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s