Пърси Джаксън и Морето на чудовищата (2) от Рик Риърдън

Издателство: Егмонт България

Цена: 12,90 лв.

Последната учебна година на Пърси Джаксън е преминала учудващо спокойно. Нито едно чудовище не си е показало носа в новата гимназия, която посещава. Но когато нищо и никаква игра на народна топка се превръща в меле с грозни човекоядни гиганти, нещата стават… хм, грозни. Изневиделица се появява и Анабет, която носи още лоши новини – вълшебните прегради, които пазят лагера на нечистокръвните са отровени от непознат враг и, освен ако не се намери веднага лек, единст­веното сигурно убежище за децата на боговете е на път да бъде разрушено.

Пърси и приятелите му трябва да предприемат много опасно пътуване през Морето на чудовищата. Но преди това нашият герой ще разбули още една семейна тайна, която ще го накара да се замисли дали  да си син на Посейдон е чест, или жестока шега…

Добре дошли в Лагерът на Нечистокръвните!Време е за малко митология…

Image result for camp half blood

“Морето на чудовищата” е едно достойно продължение на историята за Пърси Джаксън.Той открива,че има малък полу-брат,което е само един от многото проблеми, които се стоварват на главата му.Гроувър,верният другар и пазител на Пърси,е в жестока опасност,затворен в пещера с огромния и яростен циклоп на име Полифем,а Лагерът на Нечистокръвните е на път да бъде заличен завинаги.Пърси поема на едно опасно пътуване с цел да спаси своя най-добър приятел и да намери “Златното руно”,което е единствената надежда за лагера и младите полу-богове.За да постигнат желаното,Пърси,Анабет и новооткритият му брат Тайсън  ще трябва да се преборят с огромните препятствия и опасности,в които ги поставя “Морето на чудовищата”.

large.gif

Във втората книга за Пърси Джаксън се запознаваме с един изключително необикновен герой,който става неразрушима част от живота на Пърси.Тайсън е неговият полу-брат циклоп,който определено е по-различен от останалите полу-богове и това кара Пърси да изпитва голям срам от него.Тайсън е любопитен,смел,добър и с уникалната способност да поставя Пърси в неловки ситуации.Въпреки че е циклоп Тайсън е умен и изобретателен.Взаимотношенията между Пърси и Тайсън са  доста интересни и предизвикват много смях.

Гроувър,макар надалеч от своите приятели отново успява да внесе цвят и смях в развиващото се действие.Той е заловен от коварният циклоп Полифем,който за негова радост е почти напълно сляп.Това му предоставя възможността да са престори на женски циклоп,който иска да се ожени за Полефем.Сатирът с булчинска рокля и преправен писклив глас определено е един от най-забавните образи в “Пърси Джаксън” досега.

Image result for grover sea of monstersImage result for grover in a wedding dress

Приятелството между Пърси и Анабет става още по-силно.Те са неразделни и преминават през всички препятствия,благодарение на уникалния  ум на Анабет и голямата смелост и вярност на Пърси.Дори в момент,в който Пърси е превърнат в морско свинче,Анабет успява да спаси своя приятел,превъзмогвайки самата себе си.Друг образ,който допринася за цялостното изграждане на историята е Люк(син на Хермес).Всички познаваме Люк като “злодея” в книгите,но с времето читателят успява да осъзнае,че той е просто едно объркано момче,което извършва огромна грешка под влиянието на могъщия титан Кронос.

Related image

Краят на книгата ме остави без думи и провокира желанието ми да прочета третата книга, колкото се може по-скоро.Нямам търпение за “Проклятието на титана”!

Image result for percy jackson thalia gif

“Пърси Джаксън ” е  една поредица,която ме завладя още от първата глава.Тази история ме омагьоса по един изключителен начин,по който много малко книги успяват.Приятелство,приключения,митологични същества…Лагерът на децата на гръцките богове е място, на което искам да се връщам отново и отново.

Image result for percy jackson water gif

Моят Instagram профил може да намерите тук.

Моята Facebook страница може да намерите тук.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s